Jag har kämpat så mycket i sommar med att få Bruce att strunta i vatten när vi tränar agility. Det har varit tidskrävande och frustrerande för oss båda då störningen blir alldeles för stor för en hund som inte älskar agilityn ännu. Jag bestämde mig i söndags för att aldrig mer träna vid Draklanda när han ska vara lös, för då kommer han hitta sin belöning själv. Vatten är för stort störningsmoment när vi fortfarande är i fasen där vi ska lära oss agilityn tillsammans, då är det elakt mot både mig och Bruce att lägga till den störningen nu. Agility ska vara roligt och något vi gör tillsammans!

Vi åkte i söndags till Dille Hundhall i Östersund och byggde upp en Klass 1 bana, och jag är chockad! Bruce följde mig hela vägen och vi tog oss igenom alla hinder!! Han hade full fokus och svansen gick i ett, vi hade roligt. Något vi inte haft på agilityplan under hela sommaren. Det var så roligt att se att han verkligen kan, när störningsnivån var på samma nivå som vår agility. Nu är jag så taggad på mer träning och att äntligen kunna ställa oss på en startlinje någon dag!

Imorgon kommer vi påbörja träning av gungan och fortsätta träningen på balansbommen. Slalom är vår svaga länk så det kommer också få lite fokus imorgon. Det ska bli så kul att vara tillbaka i Dillehallen!