Igår träffade vi Maja på Outdoor Dogs och gick igenom hundarna. Maja kände igenom Loui och gjorde även en så kallad rörelseanalys på honom. Loui var väldigt tålmodig och duktig. Maja hittade några grejer i hans bäcken som var spänt och att han inte använder sina bakben så mycket som han borde kunna. Det är så bra att få experthjälp när man själv inte riktigt har ögonen för det. Loui fick massage och massa övningar att köra för att lära honom mer om sina bakben. Han har redan hunnit bli 7 månader och jag ska verkligen börja träna kroppskontroll ordentligt med honom nu, så vi förebygger att han får problem när vi lägger på mer belastning i framtiden.

Jag har känt på mig att Bruce inte mådde så bra. Jag har sett honom halta på sitt vanliga, höger framben, och han har upplevts stel. Det tar sin tid att lära känna sin hund men med experthjälp har jag lärt mig se när han inte mår så bra. Han har ont i bogar och även ländryggen. Jag har kört på och pushat honom endel under sommaren men inser att det inte är snällt mot honom.

Bruce har i cirka 2 år haltat på höger fram från och till. Vi har trott på och testat olika anledningar till det men äntligen tror vi att vi nu hittat rätt. Det har varit hans senor i tassen som strulat under lång tid, och förmodligen beror detta på hans bogar. Allt hänger ihop och igår fick Maja laserbehandla hans tassar och förhoppningsvis kan vi få ner inflammationen och hitta på sätt att förebygga att han får en inflammation igen.

Maja är fantastisk med båda hundarna! Vi är glada som får komma och få experthjälp som jag aldrig kommer kunna ge mina hundar. Nu vet vi vad vi ska fokusera på med både Loui och Bruce och förhoppningsvis blir Bruce bättre i sin framtass snart!